"The rewards of the journey far outweigh the risk of leaving the harbor''

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

κι είναι ένας βράχος εκει...που τον λένε Γιβραλτάρ...Εξουσιάζει την είσοδο στη Μεσόγειο..μεταξύ της νότιας άκρης της Ισπανίας και της ηπείρου της Αφρικής..Η χώρα βρίσκεται στο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου..... βόρεια του Μαρόκο και νότια της Ισπανίας. Στο στενό του Γιβραλτάρ συναντώνται λοιπόν η Μεσόγειος και ο Ατλαντικός.Ο βράχος...διάσημος και αινιγματικός στέκει εκει μπροστά σου...μόλις περνάς τα σύνορα.
Πάνω του ...γράφτηκαν 1200 χρόνια μαυριτανικής..ισπανικής και βρεττανικής ιστορίας.Η θέση περιζήτητη...και στρατηγικής σημασίας...το σημείο κομβικό..για τον έλεγχο της ναυσιπλοίας ...και κείνος το ξέρει..και στέκει αγέρωχος..με βρεττανικό φλέγμα...αλλά και μια γερή δόση σπανιόλικου πάθους.

Ξέρει οτι είναι μοναδικός..απ την άποψη της ιστορίας..της γεωγραφίας..της γεωλογίας..χλωρίδας και πανίδας.Εχει εκείνο το attitude..της μοναδικότητας.

Διοικητικά υπάγεται στο Βρετανικό Στέμμα..όμως έχει τη δική του κυβέρνηση και το Ην.Βασίλειο.. είναι υπεύθυνο μόνο για τις εξωτερικές και τις διεθνείς σχέσεις της περιοχής. Το αρχικό του όνομα ήταν «βράχος του Ταρίκ» (Gibral-Ţāriq) «όρος του Ταρίκ» .Η βρετανική κυριαρχία αναγνωρίσθηκε από την Συνθήκη της Ουτρέχτης το 1713...και ακολούθησαν οι Συνθήκες των Παρισίων και των Βερσαλιών.

Απο ψηλά και σαν ανεβείς με τα μικρά βανάκια τον ελικοειδή στενό δρόμο και μέχρι τη κορφή του[υπάρχει και τελεφερίκ σαφώς ακριβότερο]...το θέαμα είναι συναρπαστικό.Απέναντι βλέπεις την Αφρική.Λες θα απλώσεις το χέρι και την έφτασες.Ως εκεί ..ηταν τα τότε σύνορα του κόσμου.

Και απ την άλλη πλευρά ο Νέος Κόσμος.Η Αμερική.Το άγνωστο ...το καινούργιο.Οι στήλες του Ηρακλή....η πρώτη σου στάση στην ανηφόρα του μικρού δρόμου. Είναι εκει για να θυμίζουν.Μοιάζουν σαν τις γνωστές κολώνες αρχαίου ναού μα δεν είναι απ άσπρο μάρμαρο.Είναι σκούρες και σε πιο σύγχρονο ύφος. Το όνομα...Ηρακλής..το ξέρεις..
Μετά τις κολώνες...αντικρύζεις τους πιθήκους.Τους υπολογίζουν γύρω στους 250 ζούν και
περιδιαβαίνουν ανάμεσα στους τουρίστες...και στους ντόπιους...ανεβοκατεβαίνουν στο κεφάλι σου η στα αυτοκίνητα...παίρνουν.......θρασύτατα...ότι εξέχει απ την τσάντα σου...και φυσικά
ροκανίζουν ανενόχλητοι οτι φαγητό τους δίνουν οι τουρίστες...
Η παράδοση λέει οτι όσο υπάρχουν εκεί αυτοί...το Γιβραλτάρ θα ανήκει στους Αγγλους..άρα
τους περιβάλλουν με περισσή φροντίδα..ειδικοί που ασχολούνται μαζί τους.
Μια ακόμη...ατραξιόν...λοιπόν.

Το σπήλαιο...[πολυδιαφημισμένο]στη δεύτερη στάση σου...υγρό σκοτεινό....χρησιμοποιείται για συναυλίες..Μπορείς να το δεις..σχετικά σύντομα.Η χώρα εχει πολλά σπήλαια.Αυτό που είδα δεν είναι και κάτι εξαιρετικό και για να δώσεις περισσότερο χρόνο..

Ομως δωσε χρόνο..στη 3η τελευταία στάση στη κορυφή.Ακουμπάς ουρανό..Τα θαλασσοπούλια..πετούν γύρω σου.. .Για λίγο..είσαι αλλού..για λίγο μπορείς να νοιώθεις αλλιώτικα.

Κάτω...μοιάζει με το Μονακό..εγω έτσι περίπου το παρομοίασα...Δεν έχει ίσως την τελειότητα και την πολυτέλεια του πριγκηπάτου αλλά τα κόττερα..και τα κρουαζιερόπλοια ειναι εκει..Αλλα πιο μέσα αλλα πιο έξω αγκυροβολημένα..σε πολυτελείς μαρίνες.Αλλα διερχόμενα.
http://4.bp.blogspot.com/_9McHp3e3xG0/R5zHb5i2brI/AAAAAAAABLc/CauPUwWyOII/s320/untitled13.jpgΤο σύγχρονο Γιβραλτάρ. Πηγή πλούτου ο τουρισμός...και τα καζίνος.Το χαρτοπαίγνιο.Μια μικρή κουκίδα κι αυτη... της γης..6,5 τ.χιλ..Ενας βράχος...που είναι όμως παγκόσμιο αναγνωρισμένο offshore οικονομικό κέντρο.Πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ... διατηρεί ανεξαρτησία από την Αγγλία ειδικά σε θέματα φορολογίας...Δεν έχει ΦΠΑ...φόρους κλπ.Φυσικά οι κάτοικοί του έχουν υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα...και είναι ολοφάνερο που το οφείλουν
Το περισσότερο εργατικό δυναμικό είναι Ισπανοί..και μιλούν ισπανικά...επιμένοντας ...και αγνοώντας τα αγγλικά σου.Ισως είναι κι αυτό μιας μορφής αντίδραση.Αλλωστε το 1969 ...οι Ισπανοί έκλεισαν τα σύνορα..ομως το 1982 ο Χ.Κάρλος αποφάσισε να τα ανοίξει...εντελώς.Παρ όλα αυτά ...το αίτημα επιστροφής του Γιβραλτάρ στην Ισπανία παραμένει...και είναι διακαής πόθος των Ισπανών.
Ο έλεγχος στο μπες και βγες υπάρχει στο τελωνείο και καταντάει και κουραστικό
μιας και ο κόσμος είναι αρκετός.


Είναι...tax free...λοιπόν μιλάει κυρίως Αγγλικά αλλά και Ισπανικά....έχει λίρα αγγλίας σαν νόμισμα. Ακόμη και οι γνωστοί εγγλέζικοι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στο λένε.Είναι δικό τους.
Ας πούμε..μια αποικία..απ τα τελευταία απομεινάρια των κτήσεων ..της Βρεττανικής κυριαρχίας..Συμφέροντα...αναδιατάξεις..ανακατατάξεις...φηφίσματα...υπόγειες διαμάχες..φανερές αντιμαχίες.. Οι κάτοικοι του επιμένουν και δεν θέλουν την επιστροφή του στους Ισπανούς. Η βασ.Ελισσάβετ...είναι η ανώτερη αρχή και ο Κυβερνήτης του Γιβραλτάρ η αμέσως επόμενη.


Οι παραλίες όμορφες και καθαρές.Βράχια και άμμος σε υπέροχη συνύπαρξη.Ωραία ξενοδοχεία αγγλικού στυλ ...αλλά και πιο μοντέρνα...boutique hotels...φιλοξενούν τους επισκέπτες ....και αρκετούς vips..επιχειρηματίες κλπ..που για ευνόητους λόγους το επισκέπτονται...απο θάλασσα ..αέρα...και οδικώς. Οι δρόμοι...στρωμένοι πέτρες..αρκετό πράσινο...κόσμος πάει κι έρχεται..χάπενιγκς στις πλατείες...κατηφόρες..ανηφόρες..στενά σοκάκια όλο στυλ αλλά και μαγαζιά...που κατακλύζονται απο τουρίστες...γιατί φυσικά τα είδη είναι σε χαμηλότερες τιμές σαν αφορολόγητα.
Ομορφα εστιατόρια....κυρίως με ψάρια...και θαλασσινά..καφετέριες....και φυσικά...fish and chips...classic...english food...αλλά και οι κλασικές γνωστές εγγλέζικες-αμερικάνικες αλυσίδες...speed..fast...plastic food.Φυσικά πολλά μαγαζιά..είναι τα γνωστά ονόματα που συναντάμε στο Λονδίνο αλλα και σε κάθε πόλη της Αγγλίας


Ναι...έχει τα πάντα για άλλους. Εμένα όμως...δεν κατάφερε να με αποσπάσει ...να με κρατήσει.Ενω στην αρχή με εντυπωσίασε...είδα πάθος...οπως προανέφερα... στη συνέχεια το ένοιωσα ...απόμακρο...και ψυχρό...ουδέτερο...αδιάφορο.Αναρωτήθηκα τι δεν έκανε...Απλά δεν προσπάθησε.Αυτη η σιγουριά του...οτι με έχει στο χέρι..και έχει εξασφαλίσει το ενδιαφέρον μου..οπως των άλλων διερχόμενων..και τουριστών.Λάθος σφυγμομέτρηση.
Αυτό το attitude...της υπερβολικής σιγουριάς που έμοιαζε σαν να με θεωρούσε δεδομένη....με απομάκρυνε...με κρύωσε...μου δημιούργησε αντιστροφή...δεν μου έφιαξε...συνθήκες...ζεστασιάς...και τελικά με απογοήτευσε.Δεν κατέβαλε καμιά απολύτως προσπάθεια...να με αγκαλιάσει..να με τσιγκλίσει..και να με κάνει να μη θέλω να το αποχωριστώ.Να με κρατάει με το ενδιαφέρον του..Απλά ...βάδισε πάνω στην σιγουριά του...και έχασε.
Ειναι όμορφη χώρα/πόλη.Και λοιπόν? εκατοντάδες άλλες χώρες/πόλεις είναι όμορφες.Χρειάζεται όμως αυτό το κάτι....που μένει...σαν την φλόγα που είναι διαρκώς αναμμένηΣτην επιστροφή για την Ισπανία... ..σκεπτόμουν..συνεχώς ...τι απ όλα θα θυμόμουν περισσότερο ..στον απολογισμό..αυτού του ταξιδιού απ όλα όσα είδα και ένοιωσα.
Ημουν και είμαι απόλυτα σίγουρη
Η τελευταία στάση πάνω εκει στη κορυφή του βράχου.Ο ουρανός τόσο κοντά..καταγάλανος
και λουσμένος στο φως του ήλιου.Στο κενό κάτω..η θάλασσα που στραφτάλιζε.Ο αέρας γέμιζε τα πνευμόνια μου...και κυριαρχούσε μέσα σ όλο μου το είναι.Δεν ένοιωθα καν το σώμα μου.Τοσος κόσμος γύρω..μα εγω ήμουνα εκει ολομόναχη..και ζούσα ρουφώντας κάθε στιγμή.

Το πέταγμα των γλάρων που πέρναγαν σχεδόν ξυστά δίπλα μου και η εικόνα τους .Το αίσθημα της ελευθερίας που απέπνεε η παρουσία τους..το σμίξιμο τους στον αέρα...οι ομιλίες τους...οι φωνές τους..το σχήμα ..τα φτερά τους ανοιγμένα. Η μαγική εικόνα της απόλυτης λευτεριάς...του μοναδικού ερωτικού ανταμώματος τους με τον απέραντο...ατέλειωτο ορίζοντα.
Μόνο γιαυτήν την εικόνα και μόνο γιαυτό το λόγο ...θα αποψάσιζα να ξαναπάω εκει...Για να την ξαναδώ...και να την ξαναζήσω.
Ισως τότε...αυτός ο βράχος που τον λένε Γιβραλτάρ...καταφέρει να ξεχάσει το ..πέτρινο προσωπό του..και καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον μου και κυρίως το χαμόγελό μου.


τι να την κάνω την αναταση του νου...
ας ειχα τις φτερουγες της ψυχης μου...

===========
usefull infos...bad or good...
Καθημερινά περνούν τα στενά του Γιβραλτάρ 3.000 πλοία,... εκ των οποίων τα 1.000 μεταφέρουν κοντέινερ.

http://kpe-kastor.kas.sch.gr/biodiversity_site/b/article41.htm

Φτάνει ο Οδυσσέας και βλέπει τη χώρα αυτή μετά δεκαοκτώ ολόκληρες μέρες και άλλες τόσες νύκτες, τρέχοντας ανατολικά με ούριο άνεμο. Βέβαια το χειροποίητο καράβι του δεν έχει καρίνα και δεν έσκιζε τα νερά πολύ γρήγορα. Αλλά είχε όμως πανί και τιμόνι. Με τους πιθανότερους υπολογισμούς με 4 χιλιόμετρα την ώρα έπρεπε να έχει διατρέξει 1800 μέτρα. Είναι ακριβώς η απόσταση από τις Αζόρες στο Κάδιξ, αμέσως έξω από το Γιβραλτάρ, όπου και πρέπει να εντοπίσουμε τη χώρα των Φαιάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did. So throw off your bowlines. Sail away from safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

[Mark Twain]

Every time you touch me ...


I become a hero..
Ι fly to stars..

Jonathan Livingston Seagull του Richard Bach.
σελίδες 128, Εκδόσεις: Avon .
Δεν ξέρω εάν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.
Μια απ όλες τις κριτικές του βιβλίου γράφει:
Richard Bach with this book does two things.
He gives me flight.
He makes me Young. (Ray Bradbury).
Και ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο :
To the real Jonathan Seagull, who lives
within us all !
Ξέρω πως πρωτοτυπώθηκε το 1973...

Όταν τολμάς...χάνεις για λίγο το βήμα σου.Οταν δεν τολμάς...χάνεις για πάντα τον εαυτό σου...

Nothing splendid has ever been achieved except by those who dared believe that something inside them was superior to circumstance. (Bruce Barton)


Ο Αλεξανδρινός ο καθαρός ο ουρανός ...στον έρωτα είναι σαν διαμάντι ανθεκτικός και ...είναι ο αυθεντικός o Aλεξανδρινός.

Μα εγώ να δεις που τα μισά σου...
θα μπορώ να αγαπώ...

Είσαι για ένα ρίσκο;


Είσαι για ένα ταξίδι στ'ανοιχτά; Είσαι για ένα ρίσκο;
Θελω να μου υποσχεθείς πως δε θα πάρεις μετεωρολογικό δελτίο.
Πως δε θα χεις μαζί σου προμήθειες και αποσκευές.
Πως δε θα γεμίσεις το πλεούμενο με σωσίβια....
Θα δέσουμε την άγκυρά μας στα φτερά των γλάρων...
Και θα ορίσουμε τιμονιέρη μας το πιο τρελό δελφίνι...
Θα σου χαρίσω όλο το γαλάζιο του πελάγου...
Όλο το χρυσαφι του ήλιου...Όλο το ροζ του δειλινού.
Να χεις χρώματα πολλά να βάφεις τους πόθους και τις σκέψεις σου.
Θα γεμίσω τ'αμπάρι μας με ονειρα. Να χεις πολλά.
Να μη φοβάσαι πως θα σου τελειώσουν...
Αν έχει λιακάδα θα απλώσουμε τα δίχτυα της ζωής μας στην κουβέρτα
και θα μπαλώσουμε τις τρύπες που μας ανοιξαν τα σκυλόψαρα...
Αν έχει βροχή θα βγάλουμε τη ψυχή μας στ΄άλμπουρο να ξεπλυθεί.
Είσαι επιτέλους, για ένα ταξίδι στ ανοιχτά;
Για ένα ρίσκο;
[ Αλκυόνη Παπαδάκη]

Ο άνθρωπός μου...


ο φύλακας...ο άγγελός μου...
Στο τσιγάρο που κρατώ..
Στον ένα μου Θεό...να μη δώσει να ξημερωθώ...
Ετσι μια ζωή θα σαγαπώ.......να μη χαθείς ποτέ απ τη ζωή μου...

..Mε μόνο χάρτη τη καρδιά...


..Δίχως νόμους κ κανόνες...Κ είσαι έρωτας εσύ...κ ταξίδι γλυκό...

Α bsolute love...

για πάντα θα σαλπάρω...στην πλάτη του δικού σου ανέμου...
σαν να σουν όρκος σ έχω πάρει που δεν θα πάταγα ποτέ μου...
Στο τσιγάρο που κρατώ..Στον ένα μου Θεό..να μη δώσει να ξημερωθώ...
Ετσι μια ζωή θα σαγαπώ...

Like the air you breathe...

...tonight...

στης ζωής τα ταξίδια...

...να μη γυρνάς ποτέ την πλάτη...
Να τα κοιτάς μ' εμπιστοσύνη...κ με μάτια ολάνοιχτα...σα θαύμα...

οτι αξίζει θα ζει...
οτι γερά μας ενώνει...

Γαλάζιο πουλί...στα όνειρά μου...

Nα περπατάς ανάλαφρα σαν μακρινό τραγούδι...
Eνας γαλάζιος άνεμος ν' ανάβει ξαφνικά τα φώτα τ' ουρανού..
Tα χρώματα που χάθηκαν στα μάτια...εξαίσια να αστράφτουν πάλι...
K να είσαι εκεί όπως παλιά ...κι όπως παλιά να μ' αγαπάς
(T.Νικηφόρου]

Like the deep blue sea....

οταν έχω εσένα...οταν έχεις εμένα..

...Σε σένα που μπορείς με ένα χάδι να αδικείς...
Χρόνο έχεις για ότι αντέχεις...είσαι ουρανός που πονάει...και όλο βρέχεις
..
Διώξε τα σύννεφα σταμάτα την βροχή...
χαμήλωσε...κ ελα βρες με στο βραχάκι μας..
σε κείνο το νησί του ονείρου...κ της αλήθειας μας
Απο ψηλά δεν ζωγραφίζονται τα όνειρα..
δεν διακρίνεται η αλήθεια...χαμήλωσε...
Ελα κοντά μου...
Μη σφίγγεις τα χρώματα...μη τα σφίγγεις μες τη χούφτα σου
Δεν βλέπεις που το κόκκινό σου..θέλει να δραπετεύσει?

Ξεκρέμασε..τη σκουριά των καραβιών απ το λαιμό σου
....Και πήγαινε ανάμεσά τους κατάλευκος κ θαλασσί
Με το πουκάμισό σου ανοιγμένο
Εκεί..Για να απογειωθούμε μαζί...
Eσυ κ εγω...

its a matter of flying....

Το δικό μας ταξίδι δεν τελειώνει με ένα μόνο ξεφύλλισμα...

Η διαδικασία του γραψίματος ενεργοποιεί την φαντασία με τρόπους
που δεν μπορεί να το κάνει κανένα άλλο αισθητήριο μέσο....
Το γράψιμο σε αναγκάζει να συμπληρώσεις τα κενά
κ να δημιουργήσεις δικές σου εικόνες...


Για σένα μόνο...

Μα της καρδιάς τ αστέρι μην παίρνεις απο δω...

Δυο μέρες μόνο..σ' ένα ταξίδι-αστραπή...να ξεδιπλώνω...
Οσο μια βόλτα διαρκεί...Να παίρνει ανάσα η ζωή..
Για λίγο μόνο...Για τόσο μόνο...
Φως να γεμίζουν οι στιγμές..να λάμπουν μες στο χρόνο
Όλο το σώμα μου να ζει..Για σένα μόνο...
Δυο μέρες μόνο...
Οσο κρατάει μια ζωή...Για τόσο μόνο...

Ο γλάρος...κ ο αγέρας...

Manya Kousi
Ιδανικοί εραστές .Δεν παύουν ποτέ να πετάνε.Ανεκτίμητη συνύπαρξη.Τέλεια.
Tαξιδεύουν μαζί...Αλλιώς δεν έχει νόημα η ύπαρξή τους.[ΜyRiSun]

Φίλα με αγάπη μου....

Η αλήθεια...με τα δικά μου μάτια.δες τα μάτια μου... γεμίσαν απο σένανε...
δες η καρδιά μου...γέμισε απο σένανε...αλήθεια μου
Sempre na minha mente..

Οτι αρχίζει με αλήθεια..δεν τελειώνει ποτέ...

Io Che Amo Solo Te
Ηθελα ναμαι..
κρυμμένος πυρετός μέσα στο αίμα σου...
για να ξυπνάω τις φωτιές μες στο κορμί σου...
Η μόνη λέξη...μες το παραμιλητό σου...


Πάρε με......Ζεστό αγάπης κύμα..

Οταν έχω εσένα...

μπορώ να ονειρεύομαι ξανά...
Mάτια μου..ψάχνω να σε βρώ...
Δεν σβύνω τη μορφή σου..
.


Sempre na minha mente...

Για την ακρίβεια... ποτέ δεν είχα μεγαλύτερη διαύγεια. Αυτό που μου συνέβη είναι σχετικά απλό.

Ένιωσα ξαφνικά... μια έντονη επιθυμία για το αδύνατο...


Αγάπησα Απόλυτα κ Αληθινά...
ένα γλάρο...
Λοιπόν...θέλησα να πετάξω...
Θέλησα ν ανταμώσω ουρανό.
Θα με ρωτάνε... θα ’μαι η απάντηση.
Sempre na minha mente.
Δεν θα περνώ στην άλλη τάξη...
Δεν θέλω ν αλλάξω ουρανό...

υγ.και θα σου πω και την ουσία...κι αυτο που εχει σημασία...
χάραξε μα τίποτα δεν άλλαξε...
Πιο πολύ σε θέλω... σ αγαπάω..
Μέλι είναι ο έρωτας που στάλαξε
πάνω στο κορμί που ξαγρυπνώ...

Κ αυτή είναι η αγάπη που δεν τέλειωσε ποτέ...

All rules are made only to be broken...


φως μου...βρες το νησί...στο σαγαπώ μου...
Απλά...υπάρχει...κ είναι το δικό μου νησί...

Αγάπη μου στο κόσμο μου....βρες το νησί..
έχει παντού κ πάντα...ήλιο εκεί...

ξέρω είναι δύσκολο...

μα κάντο εσύ απλό....
σημάδια άφηνε στα σύννεφα απάνω...

Μην αλλάξεις ουρανό...
υποσχέσου...δεν θα με ξεχάσεις...

στο δικό μας βραχάκι.....


Σε χώρο μυστικό.. .καρδιά μου ...σ ανταμώνω...

''Κάθησε εδώ κοντά μου...Μου 'λειψες ξαφνικά
Ετσι όπως oταν πέφτει ο ήλιος...
Μείνε λιγάκι ακόμα.........κάτι εχω να σου πω
Να πάρει ο αέρας χρώμα....''
"Τάσος Λειβαδίτης"
..Si tu no estás junto a mí.....
Κράτα μου το χέρι στα μακρινά μας όνειρα...
Nα παίρνει ανάσα η ζωή...αέρα η καρδιά...
Baciami ancora...

με την αγάπη σου ψηλώνω....

κ ακουμπάω ουρανό...

so in love with you...am I...


our sound..our dream...our journey....


Τα όνειρα δεν χάνονται μόλις ξυπνάμε...
Τα όνειρα πεθαίνουν όταν σταματήσουμε να ελπίζουμε...
seagulls flying
Love me without fear -Trust me without questioning - Need me without demanding -
Want me without restrictions - Accept me without change- Desire me without inhibitions.

Besame Mucho.A treasure...a world map...


a thought that escapes.....I love you
una luce che sfiora/ a light that skims over
una fiamma che incendia l’aurora./ a flame that inflames the dawn
Un errore perfetto, un diamante, un difetto/ a perfect mistake...a diamond..a defect
uno strappo che non si ricuce./ a tear that can't be mend

Un respiro profondo per non impazzire/ a deep breath to don't go crazy
una semplice storia d’amore./ a simple love story

Un pirata, un soldato, un dio da tradire/ a pirate..a soldier..a god to betray
e l’occasione che non hai mai incontrato./ and the chance that you've never met
La tua vera natura, la giustizia del mondo/ your true nature... justice in the world
che punisce chi ha le ali e non vola./ that punishes who has wings and doesn't fly

Baciami ancora…/ kiss me again

Tutto il resto è un rumore lontano/ everything else is a distant sound
una stella che esplode ai confini del cielo/ a star exploding on the edge of the sky
Baciami ancora…/kiss me again

Voglio stare con te/ I wanna be with you
invecchiare con te/ grow old with you
stare soli io e te sulla luna./ be alone.. you and I on the moon

Coincidenze, destino,/ coincidence..destiny
un gigante, un bambino/ a giant..a child
che gioca con l’arco e le frecce/ playing with bow and arrow
che colpisce e poi scappa/ that hits and runs
un tesoro, una mappa,/ a treasure..a map
l’amore che detta ogni legge/ love that lays down the law
per provare a vedere/ to try to see
che c’è laggiù in fondo/ what there is down there
dove sembra impossibile stare da soli/ where it seems impossible to be alone
a guardarsi negli occhi/ looking each other in the eyes
a riempire gli specchi/ filling the mirrors
con i nostri riflessi migliori/ with our best reflections

Ατέλειωτο ταξίδι...

Mέρα Μαγιού..ήτανε.Ατέλειωτο ταξίδι μ αφησες καρδιά μου...
Θάθελα... ναναι Μάης...οταν ξανάρθεις...

Μόνο εσένα και είμαι εντάξει.
Το ταβάνι έχει πετάξει δυο φωτιές στον ουρανό.


Σου φυλάω μουσικές...

στο ταξίδι να καις μες στο χρόνο

Διαδρομή
είναι η πορεία στην
αυτογνωσία μέσα από το ταξίδι...

To feel your love once more...


I woke and you were there...beside me in the night.
U touched me & calmed my fear...turned darkness into light.
I woke and saw you there...beside me as before
My heart leapt to find you near to feel you close me...once more
Your strength has made me strong..though life tore us apart..
& now when the night seems long...your love shines in my heart...

Sei la vita mia...

Ωσπου η γη να μη γυρίζει πια...

Όλη γη ταξίδι γύρω από σένα
Ώσπου το φως να γίνει σκοτεινιά...
Ώσπου κι αυτός ο ήλιος να σβηστεί...
Ώσπου ο χρόνος πια να ξεχαστεί...
Θα σ' αγαπώ...
One’s destination is never a place...but a new way of seeing things.” – Henry Miller

μ ένα τραγούδι του δρόμου..

ναρθεις όνειρό μου...

Ετσι...

it will be for ever...


Θα με ρωτάνε... θα ’μαι η απάντηση.
«Αξίζει καρδιά μου να υπάρχεις για ένα όνειρο
και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει»

I wish a falling star... Could fall for ever.


Κάποιοι λένε να μην ονειρεύομαι για τον λόγο ότι τα όνειρα είναι EΔΩ
& η πραγματικότητα ΕΚΕΙ & η απόσταση τους μεγάλη φαντάζει.
Mα όσο σκέφτομαι πως εσύ στο ΕΚΕΙ του ονείρου ήσουν πριν σε γνωρίσω...τόσο επιμένω ΕΔΩ όνειρα να κάνω...

here..and everywhere...for ever...
shine on you...on me... crazy diamond
Σ ένα ταξίδι που δεν έχει τελειωμό...

Οσα δεν τόλμησε κανείς...Εγώ τολμώ.
Απλά...Σ αγαπώ.


can make this world seem right
can make the darkness bright..
can make this change in me....

Απλά...όπως γυρίζει αυτή η γη...


έτσι κ εμείς εδω γυρνάμε...
φίλα με απόψε...ξεκινάμε...

Πολύ απλά...


Θα μαι μαζί σου μια ζωή...Θα σαι το σώμα μου και θα μαι η ψυχή σου.Δεν έχω όνομα εγώ για όποιον με ρωτά...
ΕΣΥ λέγε με ΕΡΩΤΑ...

Ποτέ μου.. δεν θα σ αρνηθώ...δεν θα σ απολησμονήσω...


να΄σαι εδώ γιατί η ζωή..με ένα σώμα δεν αρκεί
σε θέλω εδώ για να υπάρχω...

Εσύ για μένα...είσαι...

Καρδιά μου....μωρό μου...ψυχούλα μου...

καλώς όρισες Ανοιξη....

Πάμε ταξίδια...Ελα στο ρυθμό μαζί μου...
Νοιώσε λίγη ένταση..
Dance with me...little stranger...show me secret sins
Love can be like bondage..seduce me once again....
Won't you dance with me..in my world of fantasy
Won't you dance with me..ritual fertility....