"The rewards of the journey far outweigh the risk of leaving the harbor''

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Πύργοι στην άμμο[Dubai-Αbu Dhabi-Sharjah]


Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Quwain, Ras al-Khaimah , Fujairah.[U.A.E]

ΗΑΕ. Μια καθαρά αραβική μουσουλμανική χώρα που προσπαθεί να κρατήσει
τις θρησκευτικές και πολιτιστικές παραδόσεις της. Την ίδια ώρα ο τρόπος ζωής...δυτικοποιείται..
καθημερινά με έμφαση τα μεγάλα αστικά κέντρα Ντουμπάι και Αμπου Ντάμπι..την πρωτεύουσα των Εμιράτων.


Ηταν καιρό...μες το μυαλό.Οτι είχα διαβάσει, είχα ακούσει, είχα δει σε εικόνες είχε φιάξει τη δική του πλοκή .Ενα έργο που ήθελα να δω καιρό και διάφορες συγκυρίες το απέτρεπαν συνέχεια και πεισματικά.Το δικό μου πείσμα έκανε πιο εύκολη την απόφαση και μια φωτό ακόμα..και σχετικές σκέψεις μου...πρόσθεσαν πιο πολύ... στη θέλησή μου να το δω απο κοντά.

Ερημος...η άμμος φυσική και σε πολλές αποχρώσεις..Kαι πιο κει θάλασσα.Ο Περσικός κόλπος..Ξανά άμμος...Δίπλα και πάνω της...τα στημένα τουριστικά σκηνικά και οι κατασκευές των ανθρώπων.
Η έντονη δίψα για μεγάλο..μεγαλύτερο...πελώριο.Πρωτοφανές.Ενα μόττο που κυριαρχεί..Θέλουν το πιο μεγάλο...το πρώτο στον κόσμο...πιθανώς αντίγραφο..μα μεγαλύτερο..πολυτελέστερο..Οτι μπορεί να αγοράσει...το χρήμα..είναι εφικτό.Η κατάκτησή του θα ηταν η δική τους δικαίωση στο στημένο πάνθεον των υλικών πραγμάτων που η δύναμη του νέου θεού...μπορεί να αποκτήσει.

Ακολουθώ βήμα βήμα τη λογική τους...προσπαθώντας να βγάλω τις δικές μου αλήθειες μέσα απο κει.Κάθε ταξίδι ένα μάθημα..μια εμπειρία...μια απόφαση...ενα εφαλτήριο ίσως η ένα γκρέμισμα ιδεών? δεν ξέρω...για το τελευταίο..Είμαι στο σχεδόν...Θέλω να ξαναδώ..και να αποφασίσω τελεσίδικα.

Δεν μπορείς να βγάζεις απόφαση δίκαιη με μια πρώτη ματιά.Πρέπει να προχωρήσεις εντός και να μελετήσεις καλά.

Ακολούθησε με στο ταξίδι..δες όσες εικόνες μπορώ να κατεβάσω προς το παρόν...βρες τις αντιθέσεις και προσπάθησε κι εσύ να είσαι εκει..νοερά...αν δεν έχεις πάει απο κοντά.Δεν θαμαι επιεικής αυτή τη φορά..δεν θα εξοραίσω ίσως έστω λίγο..Υπάρχει λόγος..Δεν μπορώ να πω ναι πια σε ότι δεν πιστεύω...δεν μπορώ πια να δίνω ελαφρυντικά..να ακούω δικαιολογίες..Θαμαι απόλυτα ειλικρινής..σαυτό το ταξίδι..του εφικτού με το ανέφικτο.Σαν έννοια και σαν εικόνα.
ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ...πολυεθνικής κατασκευής.Αλλωστε το χρήμα μπορεί να αγοράσει τα καλλίτερα κεφάλια
μηχανικών..κατασκευαστών...σχεδιαστών...επιστημόνων...κλπ..του κόσμου.
Καλοπληρώνουν και έχουν το καλλίτερο..Απο ιδέες έως εφαρμογή.

.

Πάμε...λοιπόν..Δες...

Μετά σκάλισε...πίσω απ την εικόνα...Το εμιράτο του Ντουμπάι...προσφέρεται για κάθε σκέψη..προβληματισμό...αλλά και για κάθε...ηδονή και περιστασιακή ευχαρίστηση για ότι το μάτι ορέγεται...και ότι ευχαριστεί τις αισθήσεις.

Ακολουθεί...το Αμπου Ντάμπι...με άλλο
στυλ...αλλά με την ίδια ακόρεστη δίψα...για μεγαλύτερα...επιτεύγματα.Γιγαντιαία projects...απίστευτης σύλληψης και μεγαλοπρέπειας..Αλλωστε ο τουρισμός είναι πιο πολύτιμος τελικά.. απ τα πετρέλαια..κι απ το φυσικό αέριο.


Αν το υπόλοιπο...αν το μέσα...αν και άλλα τα χρειάζεσαι...η τα κρίνεις απαραίτητα...οτι κι αν αποφασίσεις...θα χρειαστεί να πας κι ο ιδιος εκει.

Να έχεις συμμετοχή ενεργά.Μια..δυο...μπορεί και τρεις φορές..Ανάλογα την ικανότητα σου..να βγάζεις συμπεράσματα...
Μη ψάχνεις για μουσεία. Ενα μικρό κι αυτό μόνο για να δείχνει πως ήταν πριν...Η ζωή στην έρημο..λίγες εικόνες primitive... πριν τους πύργους...τα ξενοδοχεία...τα ατέλειωτα luxury malls...τα πανύψηλα κτίρια των εταιριών όλου του κόσμου...τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους...τα ...faux χιόνια...τα κανάλια της Βενετίας μέσα σε ξενοδοχείο...την χαμένη Ατλαντίδα μέσα σε ξενοδοχείο...το ιστιοφόρο ξενοδοχείο...τα τεχνητά νησιά.
Ολα γίνονται..όλα μεταφέρονται..απο το Μουσείο του ...Λούβρου[Αμπου Ντάμπι]...εως το Μανχάτταν...
Ολα τα μπορούν.Δουλεύει εκεί άλλωστε περίπου το 80% του πληθυσμού της χώρας..Ξένοι εργάτες...απ τις......κοντινές Ινδίες..τη Συρία..τη Ρωσία....το Πακιστάν.Κινέζοι..και Αιγύπτιοι[ η...πιο low κάστα γι αυτούς όπως άκουσα].Το 20% είναι ντόπιοι.Κυρίως στελέχη μεγάλων εταιριών.Επικεφαλής διευθυντές..προσωπικότητες....του extreme πλούτου..Τα ελικόπτερα που πηγαινοέρχονται..απο πάνω μας....λογικά βολεύουν τις γρήγορες μετακινήσεις εκείνων που δεν πολυαντέχουν το επιβαρυμένο κυκλοφοριακό.
Τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι κι αυτά μέρος του όλου σκηνικού...και ποζάρουν ανάμεσα σε υπέροχες συστάδες πράσινου και λουλουδιών που στολίζουν τους δρόμους και φροντίζονται διαρκώς.
Η ασφάλεια είναι προφανής.Η πόλη είναι γεμάτη ανθρώπους που
φροντίζουν γιαυτό.Κρυφά η φανερά.
Η αφαλάτωση του νερού στα εργοστάσια βοηθάει για να μην λείπει το πολύτιμο υγρό.Αλλωστε για πόσιμο..υπάρχει το εμφιαλωμένο σε όλες τις μάρκες απο Evian/Pelegrino εως παραγωγής τους.Για το φαγητό δεν χρειάζονται περιγραφές.Στα πολυτελή χλιδάτα ξενοδοχεία...πολλές φορές ξεπερνάει και την πιο ζωηρή φαντασία σε ποιότητα ποικιλία και ποσότητα.

Η νυχτερινή ζωή επίσης.Βοηθάνε πάλι...οι εισαγωγές...Απο εισαγόμενες χορεύτριες belly dance...μέχρι Κινέζικα κατάφωτα πλοία ρέστωραν που διαπλέουν στο Greek[κανάλι]με γεύμα μουσική...και θέαμα τα φωτισμένα κτίρια δεξιά-αριστερά
.
Σίγουρα δεν θα πλήξεις...Είπαμε οτι μπορεί να αγοραστεί υπάρχει.Ακόμη και τίτλοι..Αγγλικού στυλ..άλλωστε οι Αγγλοι έχουν αφήσει μερικά κατάλοιπα της τότε κυριαρχίας τους.Δεν απόρησα
για μια βραδυά στο ξενοδοχείο μου..όπου παρέλασαν καπέλλα στυλ ιπποδρομιών Ασκοτ...και ανάλογα φορέματα μέχρι φράκα.Φυσικά φορεμένα με ανάλογο υφος..απο κυρίους και κυρίες που έμεναν προφανώς παρακολουθώντας συνέδριο η εκδήλωση.


Δεν θέλησα να μάθω ακριβώς.Μου αρκούσε που το ντίραμ το νόμισμα τους [1 ευρώ=4,60 περίπου ντίραμ] αγόραζε δροσιά...αρκετά φτηνά...σχεδόν παντού..απο το ταξί με οδηγό που φορούσε στολή....μέχρι τις κλειστές τζαμένιες στάσεις των λεωφορείων ως τις δεκάδες καφετέριες και υπόγειες-ανώγειες αλλέες..
Η ζέστη αν και αρχή άνοιξης κάποιες μέρες απίστευτα υψηλή.Αυτό το μείον...για το περπάτημα. Ο ήλιος καυτός...και πόσο τυχερή είμαι που έστω μπορώ με φουλ αντηλιακό... να φοράω εξώπλατο-ξεμανίκωτο-ακόμη και σορτ όταν .....εκείνες...φορούν μακρυές μαύρες κελεμπίες απο την κορυφή ως τα νύχια.Τα μάτια..ναι αυτά μπορούν να βλέπουν χωρίς σκέπαστρο.Αλλά ακόμη κι αυτό..οταν υπάρχει..έχει μικρές μικρές τρυπούλες στη θέση των ματιών.Μια σταλιά αέρα...τόση ωστε να μην πεθαίνουν.
Ομως έχουν υπέρκομψες πανάκριβες label τσάντες..πανάκριβα μαρκέ παπούτσια..φροντισμένα νύχια
και την ...τιμή να στέκονται δίπλα στον σύζυγο τους με την δροσερή λευκή λεπτή καλοσιδερωμένη
πουκαμίσα-κελεμπία του.
Δεν υπάρχει τρόπος να το φωτογραφίσω απο κοντά και όπου το έκανα το έκανα με πολύ διακριτικό τρόπο.Δεν θέλουν να τους φωτογραφίζεις.Ουτε να ξέρεις τι γίνεται πίσω απ τους ψηλούς σηκωμένους τοίχους των σπιτιών τους...με τα μικρά παράθυρα.Αυτή η γνωστή ...μυστικοπάθεια-φετίχ του Αραβα..Μέσα εκει είναι άγνωστος χώρος για τους άλλους δεν χρειάζεται η δεν πρέπει να ξέρει κανείς.
Εχουν όμως το δικαίωμα να καπνίζουν στην κοινή θέα ναργιλέ...Κυρίως νεαρές κοπέλλες που είδα εγώ.Δεν είναι ευτυχώς απαγορευμένο κι αυτό.
Φυσικά υπάρχουν γυναικείες οργανώσεις και σχετικές υπηρεσίες για να...ακούν τα παράπονα...η
κάποιες γυναικείες φωνές αντίδρασης.Ακούν αλλά δεν κάνουν οτιδήποτε απλά ακούν..πιθανώς καταγράφουν.
Κατα τα άλλα μπορούν να σπουδάζουν και κει και έξω σε άλλες χώρες.Αρκετά υποκαταστήματα
μεγάλων πανεπιστημίων υπάρχουν εδω.
Υπάρχουν και σημεία......γυναικεία που μπορούν να κολυμπήσουν...χωριστά απο τους άνδρες...να
μιλήσουν...να διασκεδάσουν με τον δικό τους τρόπο.Πάρκα και κομμάτια παραλίας.
Η παραλία...Αυτό το νερό...του κόλπου. Αμμος ημίλευκη κατά μήκος των...περίπου εξωτικών ακτών.
Η θάλασσα δεν είναι ελληνική...δεν μοιάζει..δεν συγκρίνεται.Αυτό βέβαιο.Οσο βέβαιο οτι πολλοί
Ελληνες έχουν κάνει το Ντουμπάι...επιλογή για δουλειά..διασκέδαση...αγορά κατοικίας κλπ.
Τα Ελληνικά...ακούγονται συχνά-πυκνά.Φωνάζουμε πολύ..άλλωστε...είτε απο θαυμασμό μπροστά
στα θεαματικά που αντικρύζουμε...και φυσικά απο συνήθεια που δεν κόβεται εύκολα.
Η παρουσία μας αισθητή γενικά.Μας συμπαθούν πολύ...και το δείχνουν ποικιλότροπα.
Γεμίζουμε τα malls...τρώμε/μιλάμε ...both....δυνατά...και ξοδεύουμε στα διάφορα πασίγνωστα εγγλέζικα-αμερικάνικα μαγαζιά.

Εκείνη η έκφραση..στο πρόσωπο.....του αγοράζω οτι κινείται-δεν κινείται...σε σουκς...υπαίθριες/σκεπαστές αγορές ..και βιτρίνες χρυσού..επώνυμων ρούχων και πολλές φορές ...παρόμοιων κινέζικων όπως εδω.
Στο θέμα ....θέαμα με ψώνια...πάντα μαρεσαν οι παλιές αγορές με μπαχάρια...αρώματα...ότι θυμίζει Ανατολή.Και θαρρώ εκει μπορείς να φας κάποιες ώρες..χαζεύοντας...φωτογραφίζοντας...ψωνίζοντας.
Προτιμώ...τις μικρές βαρκούλες που σε πάνε απέναντι στην άλλη μεριά της πόλης με 1 ντίραμ.Εχεις τη πόλη μέσα στο νερό...και την κυττάς μέσα απο το νερό.
Εκεί ίσως ...ίσως....δεις ...λίγο ελάχιστο πιο πέρα απο κείνες της απαρράμιλης μαεστρίας συνθέσεις απο εισαγόμενες τεράστιες ορχιδέες .που στολίζουν τα λόμπυς των εξωπραγματικών ξενοδοχείων...που είναι και τα κυρίως....αξιοθέατα του Ντουμπαι...
Εκτός...αν το βλέμμα σου απορροφήσει ο τοίχος του τάδε παλατιού...η τζαμιού.[Αμπου Ντάμπι]..
κατασκευής ανάμεικτο τσιμέντο και τριμμένοι ...πολύτιμοι λίθοι..η αφεθείς στη φωνή της ξεναγού..με τα σπασμένα ελληνικά..παιδί Ινδού με ελληνίδα μάνα.....
Κυρίες και Κύριοι...

Εδώ...βλέπουμε.... το τάδε παλάτι...το ξενοδοχείο...
που είναι το καλλίτερο ...το ψηλότερο...το ακριβότερο...το πολυτελέστερο....το ωραιότερο του κόσμου.
Γεμάτο αστέρια..που υποδηλώνουν την μοναδικότητα...την πολυτέλεια και το κύρος του.
=========================================================================

Αν θες τη γνώμη μου...η σε ενδιαφέρει το γούστο μου...στάσου πιο πολύ στα αστέρια του ουρανού.. που λάμπουν υπέροχα μοναδικά...καθώς τα κυττάς νύχτα μέσα στην έρημο.
Στάσου εκεί και δες το μαγικό φεγγάρι της ερήμου... και αφουγκράσου το τραγούδι της.

Μπορεί και να δακρύσεις εκει...έτσι....απλά πολύ απλά....κι ....άνευ λόγου....Ενα είναι το φεγγάρι...μα κει μες την έρημο αποκτά άλλη διάσταση.
Δεν το απεικονίζει καμμιά εικόνα..κανένα φιλμ..καμμιά τεχνολογία.Δεν αποτυπώνεται και δεν μεταφέρεται.Στάζει ερωτισμό που τον εισπράττεις μέχρι το μεδούλι σου εκτός αν είσαι απορροφημένος σε άλλα... light shows.Μπορεί να σε διαπερνά..και να σ ακολουθεί..

σημ.
Κάνε κλικ στις εικόνες για μεγένθυση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did. So throw off your bowlines. Sail away from safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

[Mark Twain]

Every time you touch me ...


I become a hero..
Ι fly to stars..

Jonathan Livingston Seagull του Richard Bach.
σελίδες 128, Εκδόσεις: Avon .
Δεν ξέρω εάν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.
Μια απ όλες τις κριτικές του βιβλίου γράφει:
Richard Bach with this book does two things.
He gives me flight.
He makes me Young. (Ray Bradbury).
Και ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο :
To the real Jonathan Seagull, who lives
within us all !
Ξέρω πως πρωτοτυπώθηκε το 1973...

Όταν τολμάς...χάνεις για λίγο το βήμα σου.Οταν δεν τολμάς...χάνεις για πάντα τον εαυτό σου...

Nothing splendid has ever been achieved except by those who dared believe that something inside them was superior to circumstance. (Bruce Barton)


Ο Αλεξανδρινός ο καθαρός ο ουρανός ...στον έρωτα είναι σαν διαμάντι ανθεκτικός και ...είναι ο αυθεντικός o Aλεξανδρινός.

Μα εγώ να δεις που τα μισά σου...
θα μπορώ να αγαπώ...

Είσαι για ένα ρίσκο;


Είσαι για ένα ταξίδι στ'ανοιχτά; Είσαι για ένα ρίσκο;
Θελω να μου υποσχεθείς πως δε θα πάρεις μετεωρολογικό δελτίο.
Πως δε θα χεις μαζί σου προμήθειες και αποσκευές.
Πως δε θα γεμίσεις το πλεούμενο με σωσίβια....
Θα δέσουμε την άγκυρά μας στα φτερά των γλάρων...
Και θα ορίσουμε τιμονιέρη μας το πιο τρελό δελφίνι...
Θα σου χαρίσω όλο το γαλάζιο του πελάγου...
Όλο το χρυσαφι του ήλιου...Όλο το ροζ του δειλινού.
Να χεις χρώματα πολλά να βάφεις τους πόθους και τις σκέψεις σου.
Θα γεμίσω τ'αμπάρι μας με ονειρα. Να χεις πολλά.
Να μη φοβάσαι πως θα σου τελειώσουν...
Αν έχει λιακάδα θα απλώσουμε τα δίχτυα της ζωής μας στην κουβέρτα
και θα μπαλώσουμε τις τρύπες που μας ανοιξαν τα σκυλόψαρα...
Αν έχει βροχή θα βγάλουμε τη ψυχή μας στ΄άλμπουρο να ξεπλυθεί.
Είσαι επιτέλους, για ένα ταξίδι στ ανοιχτά;
Για ένα ρίσκο;
[ Αλκυόνη Παπαδάκη]

Ο άνθρωπός μου...


ο φύλακας...ο άγγελός μου...
Στο τσιγάρο που κρατώ..
Στον ένα μου Θεό...να μη δώσει να ξημερωθώ...
Ετσι μια ζωή θα σαγαπώ.......να μη χαθείς ποτέ απ τη ζωή μου...

..Mε μόνο χάρτη τη καρδιά...


..Δίχως νόμους κ κανόνες...Κ είσαι έρωτας εσύ...κ ταξίδι γλυκό...

Α bsolute love...

για πάντα θα σαλπάρω...στην πλάτη του δικού σου ανέμου...
σαν να σουν όρκος σ έχω πάρει που δεν θα πάταγα ποτέ μου...
Στο τσιγάρο που κρατώ..Στον ένα μου Θεό..να μη δώσει να ξημερωθώ...
Ετσι μια ζωή θα σαγαπώ...

Like the air you breathe...

...tonight...

στης ζωής τα ταξίδια...

...να μη γυρνάς ποτέ την πλάτη...
Να τα κοιτάς μ' εμπιστοσύνη...κ με μάτια ολάνοιχτα...σα θαύμα...

οτι αξίζει θα ζει...
οτι γερά μας ενώνει...

Γαλάζιο πουλί...στα όνειρά μου...

Nα περπατάς ανάλαφρα σαν μακρινό τραγούδι...
Eνας γαλάζιος άνεμος ν' ανάβει ξαφνικά τα φώτα τ' ουρανού..
Tα χρώματα που χάθηκαν στα μάτια...εξαίσια να αστράφτουν πάλι...
K να είσαι εκεί όπως παλιά ...κι όπως παλιά να μ' αγαπάς
(T.Νικηφόρου]

Like the deep blue sea....

οταν έχω εσένα...οταν έχεις εμένα..

...Σε σένα που μπορείς με ένα χάδι να αδικείς...
Χρόνο έχεις για ότι αντέχεις...είσαι ουρανός που πονάει...και όλο βρέχεις
..
Διώξε τα σύννεφα σταμάτα την βροχή...
χαμήλωσε...κ ελα βρες με στο βραχάκι μας..
σε κείνο το νησί του ονείρου...κ της αλήθειας μας
Απο ψηλά δεν ζωγραφίζονται τα όνειρα..
δεν διακρίνεται η αλήθεια...χαμήλωσε...
Ελα κοντά μου...
Μη σφίγγεις τα χρώματα...μη τα σφίγγεις μες τη χούφτα σου
Δεν βλέπεις που το κόκκινό σου..θέλει να δραπετεύσει?

Ξεκρέμασε..τη σκουριά των καραβιών απ το λαιμό σου
....Και πήγαινε ανάμεσά τους κατάλευκος κ θαλασσί
Με το πουκάμισό σου ανοιγμένο
Εκεί..Για να απογειωθούμε μαζί...
Eσυ κ εγω...

its a matter of flying....

Το δικό μας ταξίδι δεν τελειώνει με ένα μόνο ξεφύλλισμα...

Η διαδικασία του γραψίματος ενεργοποιεί την φαντασία με τρόπους
που δεν μπορεί να το κάνει κανένα άλλο αισθητήριο μέσο....
Το γράψιμο σε αναγκάζει να συμπληρώσεις τα κενά
κ να δημιουργήσεις δικές σου εικόνες...


Για σένα μόνο...

Μα της καρδιάς τ αστέρι μην παίρνεις απο δω...

Δυο μέρες μόνο..σ' ένα ταξίδι-αστραπή...να ξεδιπλώνω...
Οσο μια βόλτα διαρκεί...Να παίρνει ανάσα η ζωή..
Για λίγο μόνο...Για τόσο μόνο...
Φως να γεμίζουν οι στιγμές..να λάμπουν μες στο χρόνο
Όλο το σώμα μου να ζει..Για σένα μόνο...
Δυο μέρες μόνο...
Οσο κρατάει μια ζωή...Για τόσο μόνο...

Ο γλάρος...κ ο αγέρας...

Manya Kousi
Ιδανικοί εραστές .Δεν παύουν ποτέ να πετάνε.Ανεκτίμητη συνύπαρξη.Τέλεια.
Tαξιδεύουν μαζί...Αλλιώς δεν έχει νόημα η ύπαρξή τους.[ΜyRiSun]

Φίλα με αγάπη μου....

Η αλήθεια...με τα δικά μου μάτια.δες τα μάτια μου... γεμίσαν απο σένανε...
δες η καρδιά μου...γέμισε απο σένανε...αλήθεια μου
Sempre na minha mente..

Οτι αρχίζει με αλήθεια..δεν τελειώνει ποτέ...

Io Che Amo Solo Te
Ηθελα ναμαι..
κρυμμένος πυρετός μέσα στο αίμα σου...
για να ξυπνάω τις φωτιές μες στο κορμί σου...
Η μόνη λέξη...μες το παραμιλητό σου...


Πάρε με......Ζεστό αγάπης κύμα..

Οταν έχω εσένα...

μπορώ να ονειρεύομαι ξανά...
Mάτια μου..ψάχνω να σε βρώ...
Δεν σβύνω τη μορφή σου..
.


Sempre na minha mente...

Για την ακρίβεια... ποτέ δεν είχα μεγαλύτερη διαύγεια. Αυτό που μου συνέβη είναι σχετικά απλό.

Ένιωσα ξαφνικά... μια έντονη επιθυμία για το αδύνατο...


Αγάπησα Απόλυτα κ Αληθινά...
ένα γλάρο...
Λοιπόν...θέλησα να πετάξω...
Θέλησα ν ανταμώσω ουρανό.
Θα με ρωτάνε... θα ’μαι η απάντηση.
Sempre na minha mente.
Δεν θα περνώ στην άλλη τάξη...
Δεν θέλω ν αλλάξω ουρανό...

υγ.και θα σου πω και την ουσία...κι αυτο που εχει σημασία...
χάραξε μα τίποτα δεν άλλαξε...
Πιο πολύ σε θέλω... σ αγαπάω..
Μέλι είναι ο έρωτας που στάλαξε
πάνω στο κορμί που ξαγρυπνώ...

Κ αυτή είναι η αγάπη που δεν τέλειωσε ποτέ...

All rules are made only to be broken...


φως μου...βρες το νησί...στο σαγαπώ μου...
Απλά...υπάρχει...κ είναι το δικό μου νησί...

Αγάπη μου στο κόσμο μου....βρες το νησί..
έχει παντού κ πάντα...ήλιο εκεί...

ξέρω είναι δύσκολο...

μα κάντο εσύ απλό....
σημάδια άφηνε στα σύννεφα απάνω...

Μην αλλάξεις ουρανό...
υποσχέσου...δεν θα με ξεχάσεις...

στο δικό μας βραχάκι.....


Σε χώρο μυστικό.. .καρδιά μου ...σ ανταμώνω...

''Κάθησε εδώ κοντά μου...Μου 'λειψες ξαφνικά
Ετσι όπως oταν πέφτει ο ήλιος...
Μείνε λιγάκι ακόμα.........κάτι εχω να σου πω
Να πάρει ο αέρας χρώμα....''
"Τάσος Λειβαδίτης"
..Si tu no estás junto a mí.....
Κράτα μου το χέρι στα μακρινά μας όνειρα...
Nα παίρνει ανάσα η ζωή...αέρα η καρδιά...
Baciami ancora...

με την αγάπη σου ψηλώνω....

κ ακουμπάω ουρανό...

so in love with you...am I...


our sound..our dream...our journey....


Τα όνειρα δεν χάνονται μόλις ξυπνάμε...
Τα όνειρα πεθαίνουν όταν σταματήσουμε να ελπίζουμε...
seagulls flying
Love me without fear -Trust me without questioning - Need me without demanding -
Want me without restrictions - Accept me without change- Desire me without inhibitions.

Besame Mucho.A treasure...a world map...


a thought that escapes.....I love you
una luce che sfiora/ a light that skims over
una fiamma che incendia l’aurora./ a flame that inflames the dawn
Un errore perfetto, un diamante, un difetto/ a perfect mistake...a diamond..a defect
uno strappo che non si ricuce./ a tear that can't be mend

Un respiro profondo per non impazzire/ a deep breath to don't go crazy
una semplice storia d’amore./ a simple love story

Un pirata, un soldato, un dio da tradire/ a pirate..a soldier..a god to betray
e l’occasione che non hai mai incontrato./ and the chance that you've never met
La tua vera natura, la giustizia del mondo/ your true nature... justice in the world
che punisce chi ha le ali e non vola./ that punishes who has wings and doesn't fly

Baciami ancora…/ kiss me again

Tutto il resto è un rumore lontano/ everything else is a distant sound
una stella che esplode ai confini del cielo/ a star exploding on the edge of the sky
Baciami ancora…/kiss me again

Voglio stare con te/ I wanna be with you
invecchiare con te/ grow old with you
stare soli io e te sulla luna./ be alone.. you and I on the moon

Coincidenze, destino,/ coincidence..destiny
un gigante, un bambino/ a giant..a child
che gioca con l’arco e le frecce/ playing with bow and arrow
che colpisce e poi scappa/ that hits and runs
un tesoro, una mappa,/ a treasure..a map
l’amore che detta ogni legge/ love that lays down the law
per provare a vedere/ to try to see
che c’è laggiù in fondo/ what there is down there
dove sembra impossibile stare da soli/ where it seems impossible to be alone
a guardarsi negli occhi/ looking each other in the eyes
a riempire gli specchi/ filling the mirrors
con i nostri riflessi migliori/ with our best reflections

Ατέλειωτο ταξίδι...

Mέρα Μαγιού..ήτανε.Ατέλειωτο ταξίδι μ αφησες καρδιά μου...
Θάθελα... ναναι Μάης...οταν ξανάρθεις...

Μόνο εσένα και είμαι εντάξει.
Το ταβάνι έχει πετάξει δυο φωτιές στον ουρανό.


Σου φυλάω μουσικές...

στο ταξίδι να καις μες στο χρόνο

Διαδρομή
είναι η πορεία στην
αυτογνωσία μέσα από το ταξίδι...

To feel your love once more...


I woke and you were there...beside me in the night.
U touched me & calmed my fear...turned darkness into light.
I woke and saw you there...beside me as before
My heart leapt to find you near to feel you close me...once more
Your strength has made me strong..though life tore us apart..
& now when the night seems long...your love shines in my heart...

Sei la vita mia...

Ωσπου η γη να μη γυρίζει πια...

Όλη γη ταξίδι γύρω από σένα
Ώσπου το φως να γίνει σκοτεινιά...
Ώσπου κι αυτός ο ήλιος να σβηστεί...
Ώσπου ο χρόνος πια να ξεχαστεί...
Θα σ' αγαπώ...
One’s destination is never a place...but a new way of seeing things.” – Henry Miller

μ ένα τραγούδι του δρόμου..

ναρθεις όνειρό μου...

Ετσι...

it will be for ever...


Θα με ρωτάνε... θα ’μαι η απάντηση.
«Αξίζει καρδιά μου να υπάρχεις για ένα όνειρο
και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει»

I wish a falling star... Could fall for ever.


Κάποιοι λένε να μην ονειρεύομαι για τον λόγο ότι τα όνειρα είναι EΔΩ
& η πραγματικότητα ΕΚΕΙ & η απόσταση τους μεγάλη φαντάζει.
Mα όσο σκέφτομαι πως εσύ στο ΕΚΕΙ του ονείρου ήσουν πριν σε γνωρίσω...τόσο επιμένω ΕΔΩ όνειρα να κάνω...

here..and everywhere...for ever...
shine on you...on me... crazy diamond
Σ ένα ταξίδι που δεν έχει τελειωμό...

Οσα δεν τόλμησε κανείς...Εγώ τολμώ.
Απλά...Σ αγαπώ.


can make this world seem right
can make the darkness bright..
can make this change in me....

Απλά...όπως γυρίζει αυτή η γη...


έτσι κ εμείς εδω γυρνάμε...
φίλα με απόψε...ξεκινάμε...

Πολύ απλά...


Θα μαι μαζί σου μια ζωή...Θα σαι το σώμα μου και θα μαι η ψυχή σου.Δεν έχω όνομα εγώ για όποιον με ρωτά...
ΕΣΥ λέγε με ΕΡΩΤΑ...

Ποτέ μου.. δεν θα σ αρνηθώ...δεν θα σ απολησμονήσω...


να΄σαι εδώ γιατί η ζωή..με ένα σώμα δεν αρκεί
σε θέλω εδώ για να υπάρχω...

Εσύ για μένα...είσαι...

Καρδιά μου....μωρό μου...ψυχούλα μου...

καλώς όρισες Ανοιξη....

Πάμε ταξίδια...Ελα στο ρυθμό μαζί μου...
Νοιώσε λίγη ένταση..
Dance with me...little stranger...show me secret sins
Love can be like bondage..seduce me once again....
Won't you dance with me..in my world of fantasy
Won't you dance with me..ritual fertility....